Friday, November 18, 2016

Tõruke sai aastaseks

Meie Tõruke sai aastaseks. Eip, mitte blogi, hoopis Elis :) . Juba mitu nädalat tagasi ju tegelikult, aga täna mõtlesin sellest paar pilti üles panna.

Kell on palju ja ma pikalt kirjutada ei viitsi, aga homme on meil netivaba laupäev ja ma ei ole kindel, kas ma pühapäeval viitsin enam seda postitust kirjutada. 

Igaljuhul pidu jagus kohe mitmeks päevaks. Reedel käisid sõbrad, laupäeval lähimad sugulased ja pühapäeval (30.10-õige päev) olime niisama perega ja nautisime. Esmaspäeval käis ka veel külalisi ja uskumatu, aga tõsi- neid tuleb veel.

Kessu aitas mind õnneks ettevalmistustega väga palju, seega said üle elatud ka need hetked,mil ma mõtlesin, et käigu kõik metsa taha ja ei taha mitte kedagi külla. Tuba sai vahvalt ära dekooritud ja ise suuuuuuur tort tehtud. 

No ja kõik läks nii nagu pidigi. 

Ainult et sünnipäeva võttis Elis vastu koos politseionudega. Asi hakkas kujunema juba nädalaid enne seda. Nimelt on meie ülevalt naabril viimasel ajal kombeks kõvasti tümmi lasta ja seda ikka 2ni või 4ni . Varem oleme seda ignoreerida üritanud, sest meie tuppa see ära ei kostu. Seekord ärkasin mina meie toas tümpsu peale üles ja et meil olid minu ema,õde ja vanavanemad külas, siis mõtlesin kohe, et mis möll veel väikeses toas ja elutoas on. KÕVA MÖLL oli. Hannes keeras külge ja nohises edasi,meie Kessuga läksime inspekteerima. Vaatasime küll majast seest ja õuest väljast, aga ise kobistama ja pahandama ei julgenud minna. Kutsusin siis politsei. Kohale tulid kõige toredamad noored poisid/mehed üleüldse. Selle aja peale olid meil korteris kõik ärkvel, loomulikult ka Elis. Ja et ta Hannesega üldse leppida ei tahtnud, siis haarasingi ta endaga koridori kaasa. 
Küll on hea, et me ise  kobisema ei läinud. Politseinikud koputasid mitu minutit enne kui uks lahti tehti ja siis kuulsime isegi enda korrusele selle sõimu ära. Või no osaliselt kuulsime. "...kohe mente kutsuma...": "...idioodid..." "... nemad terve päeva..."
Poisid siis pärast tõlkisid. Onu nimelt peab enda ülemiste naabritega sõda. Sest nad puurivad päevadläbi. No ja ta vist siis uskus,et ülemised kutsusid talle hoopis politsei kaela. Jaahh, selle kohta ma ei oska kohe midagi rohkem öelda.  Küll aga võin öelda seda, et nii kui ma tagasi voodisse sain ja Elise tagasi magama, hakkas tümps veel kõvemini pihta- siis jäi vait- uuesti kõvasti- jäi vait. Kutsusime uuesti politsei, aga selle aja peale oli korter vaikne ja kui nad kohale jõudsid, arutasime, et ehk hull jäi magama ja ei hakka teda torkima ja et kui uuesti hakkab, eks siis on vaja onu lausa kodust kaasa võtta. Magama saime kell 3.
Avaldust ma kirjutama ei jõudnud ja no siiani on vaikus majas olnud.

Vahva lugu Elisele kunagi rääkida.

Paar pilti siis ka, kuigi Elis väga piltidele ei kippunud ja külalistest niiväga väsinud oli.

 Ristiemaga säraküünlahaldjat vaatamas




 Kingitus ristiemalt. Elis on tubli emme, kussutab titat ja annab pudelist juua.

 Emme ja issi kinkisid Elisele kiiklamba. Esialgu oli see koletis jubehirmus. Nüüd juba võib isegi pai teha.


No comments:

Post a Comment

Jälgi meid ka edaspidi